Håkan Hellström

Håkan Hellström har blivit en av landets mest älskade artister. Sedan skivdebuten 2000 har han gått från klarhet till klarhet.Under de senaste åren har han slagit publikrekord på Ullevi ett par gånger. Först slog han Bruce Springsteens rekord, sedan sitt eget. Nu ligger Ullevis publikrekord på 70144 personer, och troligtvis tävlar Håkan bara mot sig själv när det gäller framtida rekordnoteringar. Han har nu dock bytt bokningsbolag. Det återstår att se vad det innebär för hans framtida konserter. Populariteten verkar dock inte vara på väg att avta inom en snar framtid.

Bytt till tyskt bolag

Hellström bytte till tyskt bokningsbolag för några månader sedan, efter att under en lång tid ha jobbat med svenska Live Nation. Han kommer i framtiden att använda sig av FKP Scorpio. Han visar dock inga tecken på att trappa ned. På samma sätt som Springsteen hittat en slags relation med Göteborgspubliken som bara verkar växa sig starkare med tiden, så blir Håkan-hysterin mer och mer intensiv. Vem hade trott det om den gamla basisten och trummisen från Broder Daniel, ett band som snarare hade utanförskapet som största tema och inspirationskälla? Samma känslomässigt desperata uttryck blandades med något som tydligen slog an en sträng i den svenska folksjälen.

Körar på Weeping Willows skiva

Magnus Carlsson, en av deltagarna i årets ”så mycket bättre” på TV4, berättade under sin dag en rolig Håkan-anekdot. Han delade inspelningslokal med Håkan under inspelningen av debutskivan. Magnus Carlsson blev förälskad i Håkans musik, men tyckte att det var tråkigt att nästan inga skulle höra på skivan. Musiken var enligt honom väldigt bra, men hopplöst okommersiell. För att hjälpa honom på traven fick Håkan Hellström och Timo Räisinen köra på en av Weeping Willows låtar. Lyssnar man noga på låtens ”Det värsta av allt” hör man i slutet den karaktäristiska slingan från ”Känn ingen sorg för mig Göteborg”. Med facit i hand vet vi att Håkans musik slog rätt hyfsat.