Lisa Ekdahl

De flesta har hört ”Vem vet” av den folkkära sångerskan och låtskrivaren Lisa Ekdahl. Låten kom ut år 1994 och albumet ”Lisa Ekdahl” som den fanns på kom ut samma år och sålde 800 000 exemplar. Albumet hade stor framgång även i Norge och Danmark. Samma år fick hon en Rockbjörn, tre Grammisar och Ulla Billquist-stipendiet. Ekdahl har fortsatt med musiken sedan sin explosionsartade entré i branschen och är fortfarande aktiv och mycket populär bland sina fans. Hon har också gett ut material på engelska tillsammans med Peter Nordahl Trio.

Personen Lisa Ekdahl

Lisa Ekdahls barn skonas från rampljuset och det visar på att hon, förutom sjunger vackert och skriver vackra ord, också är en omtänksam och intelligent person. Själv växte Lisa Ekdahl upp i Mariefred med sin familj och när hon var 18 år flyttade hon till Stockholm för att börja syssla med musik på heltid. Under hela sin karriär har hon visat en stor passion till musiken, som gjort att hon ständigt utvecklats som artist. Trots att hon så tidigt fick sitt stora genombrott har hon aldrig slutat prova på nya saker och inspireras av omgivningen, och hon har jobbat hårt ända sen starten.

Lisa Ekdahls diskografi

Det finns inte många som inte känner till Lisa Ekdahls första skiva som kom ut 1994 och bär hennes eget namn. Två år senare kom albumet ”Med kroppen mot jorden” och tre år senare ”Bortom det blå”, som båda sålde guld i Sverige. 1999 kom albumet ”Lisa Ekdahl Sings Salvadore Poe”, vilket var en lite annorlunda satsning från artisten och den väckte inte lika stort kommersiellt intresse. Albumet ”Olyckssyster” som kom ut 2004 sålde också guld och var ett verkligen kritikerrosat album. Hennes tre senaste album ”Pärlor av glas” (2006), ”Give Me That Slow Knowing Smile” (2009) och ”Look to Your Own Heart” (2014) har varit mindre populära men hon fortsätter att inspirera och röra sin omgivning och sina fans.